Niskoproteinski topli sendviči (recept za jedan topli sendvič)
Sastojci:
1. niskoproteinski kruh – 50 g
2. niskoproteinsko mlijeko u prahu – 2,5 g
3. niskoproteinska zamjena za jaja – 2 g
4. paprika – 10 g
5. rajčica – 15 g
6. vrhnje kiselo mileram s 33% m.m. – 5 g
7. Zamjena za sir, biljni sir – 10 g
8. niskoproteinska kobasica – 5 g
9. Slanina, suha i masna – 5 g
Ukupno fenilalanina: 60,33 mg
Priprema:
Na sitne kockice narezati sve sastojke, staviti ih u posudu te dodati niskoproteinsko mlijeko u prahu razmućeno u vodi i mileram. Dodati začine po ukusu. Dobro izmiješati. U posebnu posudu uliti niskoproteinsko mlijeko i niskoproteinski kruh s njegove donje strane namočiti u mlijeko. Na gornju stranu kruha staviti smjesu povrća za topli sendvič. Peći u pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih dok sendvič ne poprimi zlatno žutu boju.