Niskoproteinske kremšnite (recept za jednu kremšnitu)
Sastojci:
1. smrznuto lisnato tijesto – 20 g
2. niskoproteinsko mlijeko u prahu – 8 g
3. niskoproteinska zamjena za jaja – 1 g
4. puding u prahu okusa vanilije – 6 g
5. slatko biljno vrhnje s malo proteina – 15 g
6. vanilin šećer – 1,3 g
7. kremfix – 1 g
8. voda – 50 ml
Ukupno fenilalanina: 51,30 mg
Priprema:
Smrznuto lisnato tijesto podijeliti u dva dijela, oba dijela razvaljati i izbosti vilicom te ispeći u pećnici. Niskoproteinsko mlijeko u prahu razmutiti u vodi i zakuhati. Dodati vanilin šećer i puding od vanilije. Neprestano miješati dok se smjesa ne zgusne. Čim se zgusne, ostaviti je na hlađenju. Kad se ohladi u nju je potrebno dodati razmućeno slatko biljno vrhnje. Nakon toga potrebno je jednu polovicu lisnato tijesta premazati tom niskoproteinskom kremom i poklopiti drugom polovicom. Po želji posuti šećerom u prahu.